Οι «Διακοπές στην Ελλάδα» κάνουν θραύση στο Google

Πρώτη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πρώτη και στις αναζητήσεις των χρηστών του Internet που προσπαθούν να οργανώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vocative.

«Οι αναζητήσεις στο Google για διακοπές στην Ελλάδα είναι περισσότερες απ’ ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια», αναφέρει το Vocative, επιχειρώντας παράλληλα μία πρώτη ανάλυση του φαινομένου. «Οι πιο κακεντρεχείς προσπαθούν να επωφεληθούν από μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκειμένου να κάνουν δουλειές κατά την παραμονή τους στην Αθήνα ή σε κάποιο από τα ειδυλλιακά νησιά της χώρας».

Η μεγαλειώδης επιστροφή του «Greece Holiday» ή αλλιώς το τεράστιο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα – πιο αυξημένο από ποτέ από το 2005 – πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας Google Trends, η οποία αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για έρευνα αγοράς.

Βάσει της συγκεκριμένης υπηρεσίας λοιπόν, η χώρα που δείχνει αυτήν την περίοδο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ελληνικές διακοπές είναι η Βρετανία. Την επομένη του δημοψηφίσματος, «αύξηση του ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα» παρατηρούσαν και τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, σύμφωνα με την Independent.

Ομοίως, αύξηση έως και 16% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς και αύξηση 12% συγκριτικά με πέρσι, παρατηρήθηκε και στην ταξιδιωτικά πλατφόρμα Skyscanner. Αντίστοιχη άνοδο, της τάξεως του 15% συγκριτικά με τον Μάιο, καταγράφηκε και στο Trivago τον μήνα Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση, το βρετανικό ενδιαφέρον δεν σημαίνει ότι μόνο οι εκδρομείς εκτός ευρωζώνης κοιτούν προς Ελλάδα για τις διακοπές τους. Ανάλογο ενδιαφέρον παρατηρείται επίσης και στη Γερμανία, ενώ ακόμη περισσότερο φαίνεται πως φλερτάρουν με την ιδέα των διακοπών στην Ελλάδα οι Αυστριακοί.

Πηγή : http://www.tanea.gr/

CAPSIS HOTEL THESSALONIKI

Μοναστηρίου 18, 54629 Θεσσαλονίκη
E-mail: capsishotel@capsishotel.gr
Tel.: +30 2310 596800
Fax: +30 2310 510555 

Bρείτε μας στον χάρτη

CAPSIS ASTORIA HERAKLION

Πλ. Ελευθερίας 11, 71201 Ηράκλειο Κρήτης
e-mail: info@astoriacapsis.gr
Τηλ: +30 2810 343080-2
Fax: +30 2810 229078

Bρείτε μας στον χάρτη

βραβευσεισ
capsis
hotels

trip_advisor trivago