Επισκέψιμοι χώροι

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διαθέτει το σύνολο σχεδόν των ευρημάτων της Μινωικής Κρήτης. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.
  • Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδρύθηκε το 1980 και εδρεύει στο Ηράκλειο. Περιλαμβάνει τα τμήματα: Ζωολογικό, Βοτανικό, Παλαιοντολογικό - Γεωλογικό, Ορυκτολογικό.
  • Το Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος άρχισε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005 στην παλιά αμερικανική βάση στις Γούρνες, και είναι το σημαντικότερο ενυδρείο της Ελλάδα κι ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου. Διαθέτει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεσογειακής θαλάσσιας ζωής καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους με φόντο τα υποθαλάσσια τοπία της κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλωνκαι το βυθό του Βάι. Πληροφορίες: http://www.cretaquarium.gr/index.php

CAPSIS ASTORIA HERAKLION

Πλ. Ελευθερίας 11, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ 71201
E-mail: info@astoriacapsis.gr
Tel.: 30 2810 343080-2
Fax: +30 2810 229078

βραβευσεισ
capsis
hotels

trivago

e bannerespaE460X60