Μονογιός Ιωάννης

Γεννήθηκε το 1965. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του γνωριμία με την εικαστική δημιουργία έγινε μέσα από την γλυπτική, με την παρακίνηση και βοήθεια του Κωνσταντίνου Παλιάν, στα πλαίσια της εικαστικής ομάδας «Πολυεργαστήρι», στη Θεσσαλονίκη το 1984. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με την κεραμική και τις εικαστικές κατασκευές. Από τα τέλη του 2004 και ως τα μέσα του 2008, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό «YogaWorld».

Κατά την περίοδο αυτή ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την διοργάνωση από το περιοδικό, δύο συνεδρίων (στα πλαίσια της έκθεσης Activia), του «ΝΑΜΑSΤΕ» στο περίπτερο 8 της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, 4-7 Μαΐου 2006 και του 1ου -στον Ελληνικό χώρο- Συνεδρίου για τη Γιόγκα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα 1-3 Δεκέμβρη 2006. Στα δύο αυτά συνέδρια έχουν εκτεθεί και εικαστικές δημιουργίες του. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε δύο βιβλία των εκδόσεων «Άγνωστο».

Το 2008, γίνεται η επανασύνδεση με το «Πολυεργαστήρι» και μαθητεύει κοντά στον ίδιο καλλιτέχνη. Εμπνέεται από την δημιουργική ατμόσφαιρα της ομάδας αυτής, για παραπέρα έρευνα νέων εκφραστικών μέσων. Επίσης, με τις σημαντικές συμβουλές του χαράκτη RuudMatthes και την πολύτιμη βοήθεια του δασκάλου χαρακτικής Δημήτρη Καρλαφτόπουλου, άρχισε να ασχολείται πιο ουσιαστικά με την χαρακτική και ιδιαίτερα την Λινοτυπία αρχικά μονός, ενώ έως σήμερα παρακολουθεί σχολή χαρακτικής στην οποία διδάσκει ο παραπάνω καλλιτέχνης (Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος ).

Από τον Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009 εργάσθηκε υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Παλιάν στην οροφογράφηση της Τράπεζας και άλλων χώρων της Ι.Μ. Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους. Το 2012, οργανώνει μαζί με την εικαστικό Μαρία Πασσαλή το τετραήμερο «1ο Συμπόσιο Χαρακτικής ΣΚΕΤΒΕ- Χαρακτών Γραφές», που λαμβάνει χώρα στη στέγη του ΣΚΕΤΒΕ και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ). Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) και μέλος της συντακτικής ομάδας (και αρθρογράφος) του περιοδικού Τέχνης Ίχνη, το οποίο εκδίδεται από τον ΣΚΕΤΒΕ.

CAPSIS HOTEL THESSALONIKI

Μοναστηρίου 18, 54629 Θεσσαλονίκη
E-mail: capsishotel@capsishotel.gr
Tel.: +30 2310 596800
Fax: +30 2310 510555

βραβευσεισ
capsis
hotels

trivago